Grestegels met leisteeneffect

Gres porcellanato met leisteeneffect is een keramieksoort die geïnspireerd is op de eenkleurige lavagnasteen. Deze halfharde steen wordt gekenmerkt door natuurlijke onvolkomenheden en een donkergrijze kleur en wordt al eeuwenlang toegepast in de bouw en de architectuur. Tegels van gres porcellanato met leisteeneffect vormen een fraaie aanvulling op het veelzijdige aanbod van Ceramiche Refin, dat […]

Gres porcellanato met leisteeneffect is een keramieksoort die geïnspireerd is op de eenkleurige lavagnasteen. Deze halfharde steen wordt gekenmerkt door natuurlijke onvolkomenheden en een donkergrijze kleur en wordt al eeuwenlang toegepast in de bouw en de architectuur.

Tegels van gres porcellanato met leisteeneffect vormen een fraaie aanvulling op het veelzijdige aanbod van Ceramiche Refin, dat marktleider is op het gebied van keramische bekledingen en al meer dan 50 jaar actief is op de internationale markten. Het bedrijf staat ervoor in dat zijn producten aan de normen UNI EN 14411 – ISO 13006 voldoen en heeft talloze certificeringen verworven (UPEC, ISO 9001:2008, OHSAS 18001, enz.).

De keramiek met leisteeneffect van Refin roept de natuurlijke schoonheid van natuursteen op en weerspiegelt zowel de kleureigenschappen van het natuursteen als de prestaties van het gres porcellanato. Dit materiaal heeft een hoge buigvastheid en is bestand tegen krassen, vlekken en chemische stoffen. De elegantie van het leisteen en de technische eigenschappen van het gres maakt deze tegels geschikt voor toepassingen in woonomgevingen en commerciële omgevingen.

Wide is de naam van de op leisteen geïnspireerde collectie van Refin, die de sfeer van moderniteit uitstraalt. De wolkvormen, kringen en lichte krassen brengen de eenkleurigheid van leisteen prachtig tot uiting en benadrukken zo het karakter van dit materiaal. Een eigentijdse kijk op interieurinrichting die architecten en ontwerpers talloze inspiratiemogelijkheden biedt.

Kleine platen van gres met leisteeneffect worden hoofdzakelijk gebruikt voor de inrichting van woningen, terwijl de grote formaten projectmatig kunnen worden toegepast in omgevingen die druk worden belopen.

De collectie wordt gecomplementeerd met tegels in de uitvoering OUT2.0. Dit zijn platen die ontworpen zijn voor buitenvloeren en verkrijgbaar zijn in de maat 60×60 cm en een dikte van 2 cm. Dankzij de technische eigenschappen van gres porcellanato kan het op verschillende manieren worden toegepast, ook in zwembaden en tuinen.

Het materiaal is namelijk vorstbestendig, bestand tegen weersinvloeden en chemische aantasting en heeft een zeer lage waterabsorptie. Het voordeel van gres is dat het deze kwaliteiten in de loop van de tijd behoudt.

De producten uit de collectie OUT2.0 zijn het resultaat van Refins onderzoek naar buitentoepassingen. Deze producten staan dan ook garant voor een hoge bestandheid tegen lasten en belastingen en zijn uiterst veelzijdig in het gebruik. Behalve dat zij traditioneel door middel van verlijming kunnen worden aangebracht, is het ook mogelijk deze producten rechtstreeks op de grond of op grind te leggen en verhoogd aan te brengen (met behulp van steunen).

Prestaties, een fraaie uitstraling en veelzijdigheid zijn niet de enige redenen om voor deze tegels met leisteeneffect te kiezen. Ook financieel gezien kan gres porcellanato interessanter dan natuursteen zijn.

Gres porcellanato met leisteeneffect: kleurenaanbod

De Wide-collectie kent vijf kleuren: wit, zwart, modderkleurig en twee grijsvarianten De tegels zijn leverbaar in een gladde uitvoering en een met structuur. Het aanbod omvat een aanzienlijke variëteit aan decoratieve oplossingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van mozaïeken en verschillende sketch-effecten.

De keramiek met leisteeneffect in de uitvoering OUT2.0 kent slechts twee kleuren en de variant met structuur.

Gres porcellanato met leisteeneffect: stijlen en beschikbare formaten

Naast de bekende formaten van 60×60 en 30×60 cm, maken tegels met grote formaten deel uit van de Wide-collectie: 120×240, 120×120 en 60×120 cm.

De platen van groot formaat (met name de maat 120×240 cm) zijn bij uitstek geschikt voor druk belopen omgevingen en ademen de verfijnde stijl van een hedendaagse ruimte met een klassieke touch. Het zijn producten waarmee de mogelijkheden van het Refin-aanbod nog verder worden uitgebreid en waarin de zoektocht naar esthetiek en moderne technologie zijn samengevloeid en tot uiting komen.

De grote tegels zijn verkrijgbaar in een dikte van 9 mm en in de uiterst dunne uitvoering met een dikte van 6 mm. Ze zijn uiterst sterk en staan garant voor veelzijdige toepassingsmogelijkheden.