Hardsteen look tegels

Natuursteen tegels

Tegels van gres porcellanato met steeneffect Gres porcellanato met steeneffect De recente designtrends bevestigen de essentiële en minimalistische stijlen van de afgelopen jaren en laten zien dat op de natuur geïnspireerde inrichtingen helemaal terug zijn. Vloeren van gres porcellanato met steeneffect vormen vanwege het grote aanbod van kleuren en texturen dan ook de oplossing voor […]

Tegels van gres porcellanato met steeneffect

Gres porcellanato met steeneffect

De recente designtrends bevestigen de essentiële en minimalistische stijlen van de afgelopen jaren en laten zien dat op de natuur geïnspireerde inrichtingen helemaal terug zijn. Vloeren van gres porcellanato met steeneffect vormen vanwege het grote aanbod van kleuren en texturen dan ook de oplossing voor elke inrichting.

Ceramiche Refin, dat is opgericht in 1962 en deel uitmaakt van de Concorde-groep, biedt talloze collecties van gres porcellanato met steeneffect voor de vloer- en wandbekleding van woonruimten en commerciële ruimten, die aansluit bij moderne en klassieke inrichtingen. Er zijn platen in middelgroot en klein formaat (45×45 cm, 60×60 cm, 30×60 cm, enz.), maar ook in grote formaten.

Keramische tegels met de uitstraling van steen

De tegels die de uitstraling van steen hebben, zijn vervaardigd van gres porcellanato, een specifieke keramieksoort met een waterabsorptie van minder dan 0,5%. Gres is samengesteld uit een mengsel van kleisoorten en veldspaat en onderscheidt zich door zijn glasachtige structuur en hoogwaardige technische eigenschappen.

Het is een niet-poreuze keramiek van een harde, compacte pasta, die bestand is tegen stoten, krassen en belastingen. Grestegels zijn bovendien bestand tegen vorst, vlekken en chemische aantasting. Anders dan bij natuursteen blijven de eigenschappen van gres porcellanato in de loop van de tijd beter behouden.

Vloertegel van gres met steeneffect

De grestegels met steeneffect van Refin, die gemaakt zijn met de allermodernste technologieën, zijn verkrijgbaar in een groot aantal modellen en kleuren. Het aanbod komt tegemoet aan elke inrichtingswens en verenigt de charme van natuursteen met de voordelen van gres porcellanato.

Dankzij zijn voortreffelijke technische eigenschappen is gres bestand tegen krassen en vlekken en is het gemakkelijker te onderhouden dan de meeste andere steensoorten. Gres is ook uiterst hygiënisch. Terwijl natuursteen doorgaans onderhoud nodig heeft en lastig is schoon te maken (denk bijvoorbeeld aan marmer), kan gres porcellanato gemakkelijk gereinigd worden met natuurlijke producten.

Doordat het bestand is tegen chemische stoffen, kan het bovendien buitenshuis worden gebruikt: het verandert namelijk niet bij contact met zuren, middelen voor in het zwembad en chemische stoffen voor huishoudelijk gebruik.

Gres porcellanato als lookalike van natuursteen

Bij de Refin-collecties van gres met steeneffect creëren gedetailleerde texturen oppervlakken met een verfijnde uitstraling, die opvallen door homogene kleurnuances of intense kleurschakeringen tussen tegels onderling. De tijdloze elegantie van steen herleeft in ruimten tot een moderne uitstraling. Dit heeft geleid tot een gevarieerd aanbod van tegels die geïnspireerd zijn op verschillende soorten natuursteen en opvallen door hun elegantie en persoonlijkheid. Deze kwaliteiten in combinatie met de eigenschappen van gres creëren een modern en evenwichtig product.

Gres porcellanato als lookalike van getrommelde steen

Tot de materialen die met gres porcellanato weer tot leven worden gebracht, behoort getrommelde steen. Het gaat hier om rivierstenen met hoeken die zijn afgerond door de eroderende werking van het water. Vloeren van getrommelde steen ondergaan een behandeling die lijkt op wat er met stenen gebeurt als zij lange tijd in stromend water liggen. De stenen krijgen daardoor een glad oppervlak en afgeronde, onregelmatige hoeken.

Keramische platen met steeneffect (groot formaat)

De grootformaatplaten van gres porcellanato zijn door het gebruik van een geavanceerde techniek en gedegen onderzoek van Refin, veelzijdig en vooruitstrevend. Ze zijn ontwikkeld om aan de eisen van ontwerpers en architecten te voldoen.

De beschikbare formaten zijn 120×278, 120×240, 75×150 en 120×120 cm. De platen zijn verkrijgbaar in een dikte van 9 mm of in de uiterst dunne uitvoering met een dikte van 6 mm, die licht en handzaam is.

In de maxiformaten komen de eigenschappen van gres porcellanato helemaal tot hun recht. Met name het formaat 120×278 cm, dat door Refin op Cersaie 2018 werd gepresenteerd, is ideaal voor het bekleden van grote ruimten in het kader van projecten voor particulieren en in openbare gebouwen.

Grestegels met steeneffect: stijlen en texturen

De collecties van gres porcellanato met steeneffect van Refin doen denken aan verschillende materialen met elk hun eigen oorsprong en kwaliteiten. Bluetech is de collectie waarin innovatie en traditie hand in hand gaan en die geïnspireerd is op de Belgische Pierre Bleue, ook het belangrijkste element van een andere productlijn, Blue Emotion. De verschillende steenbewerkingen zorgen voor twee soorten oppervlakken: een glad oppervlak en een dat doet denken aan het verschroeide oppervlak van Pierre Bleue verkregen met grote hittebronnen.

Het Petrae-project heeft daarentegen heterogene elementen in zich, die geïnspireerd zijn op stenen van verschillende herkomst en opvallen door grafische texturen. Zij kunnen worden voorgesteld als een soort reis door de wereld van de mooiste natuurstenen. Flake is gebaseerd op het patroon van Venetiaans terrazzo in een hedendaagse uitvoering.

Refin heeft ook tegels met verfijnde nuances, zoals die uit de Poesia-collectie, waarin de verfijndheid van pietra leccese is terug te vinden. Deze kenmerken komen overeen met die van de Gaja-serie, die geïnspireerd is op een oosterse kwartsietsteen. De diepe nerven van Arketipo roepen primitieve elementen op. Fusion en Wide zijn gebaseerd op de zebrasteen en leisteen.

Heritage heeft de tekenen van slijtage van de vloeren in oude Franse plattelandsvilla’s, terwijl Grecale teruggrijpt op de typisch Oost-Europese pietra lipica. Het lichte oppervlak van de Stardust-tegels doet voor een ongekend resultaat door metallische schitteringen denken aan de sterrenhemel.