Kantoor & Publieke ruimte

Bij ontwerpen voor openbare ruimten legt de regelgeving inzake het gebruik van materialen zeer hoge standaards op. Gres heeft zich bewezen als een van de meest geschikte oplossingen om te voldoen aan strikte technische normen. Dit materiaal biedt namelijk hoge technische en mechanische, maar ook uiterlijke kenmerken waarmee het zijn potentieel maximaal tot uitdrukking brengt, […]

Bij ontwerpen voor openbare ruimten legt de regelgeving inzake het gebruik van materialen zeer hoge standaards op. Gres heeft zich bewezen als een van de meest geschikte oplossingen om te voldoen aan strikte technische normen. Dit materiaal biedt namelijk hoge technische en mechanische, maar ook uiterlijke kenmerken waarmee het zijn potentieel maximaal tot uitdrukking brengt, juist in grote openbare projecten.

Het is slijt- en stootvast en goed bestand tegen betreding en maximale belastingen, Daarnaast is het berijdbaar en kan dus worden gebruikt voor vloeren in grote ruimten met intens verkeer, zoals stations, luchthavens en winkelcentra, en blijft het ongewijzigd in de loop der tijd. Het is waterdicht, absorbeert geen vlekken en is bestand tegen chemicaliën. Daarom kan het dus ook gemakkelijk schoongemaakt of gedesinfecteerd worden met elk type reinigingsmiddel, ook het meest agressieve, om de maximale hygiëne en het grootste onderhoudsgemak te garanderen. Het is vuurvast en anders dan andere brandvertragende materialen veroorzaakt het bij brand geen rook – waardoor het tot de allerveiligste materialen in openbare contexten behoort.

Aangezien keramiek een inert materiaal is dat gemaakt wordt uit grondstoffen die gemakkelijk in de natuur gewonnen kunnen worden, zijn tegels van gres porcellanato bovendien een perfect milieucompatibele en bovendien esthetisch hoogwaardige keuze.

Dankzij technologische innovatie in de sector van de keramiekproductie is het nu mogelijk om collecties met hout- of steeneffect te produceren die de uiterlijke bijzonderheden van houtsoorten natuurgetrouw nabootsen, maar tegelijkertijd de buitengewone prestaties van gres waarborgen. Zo kunnen zowel binnen als buiten bijvoorbeeld vloeren van gres porcellanato met houteffect worden gerealiseerd in openbare ruimten, die deze ruimten het warme en intieme karakter geven dat alleen echt hout kan uitstralen.

Dankzij de talloze grafische effecten en leverbare formaten en het welhaast oneindige kleurenpalet vindt het assortiment tegels van gres porcellanato dat door Refin wordt geboden dan ook een plaats in openbare ruimten, van winkelcentra tot scholen, stadions, ziekenhuizen en plaatsen met intens verkeer zoals stations en luchthavens, maar ook in vestigingen van grote bedrijven en representatieve kantoren. De Refin-producten zijn dus perfect om vele architectonische stijlen en interieurontwerpen tot hun recht te laten komen, ook in openbare omgevingen, met uitstekend resultaten zowel qua uiterlijk als technische prestaties, ook in niet eerder vertoonde en niet vanzelfsprekende toepassingen.

Bekijk hier de gallery en ontdek de Refin-producten voor Office- en Public-omgevingen