Porselein met metaaleffect

De Refin-collecties die op keramiek de effecten van uiteenlopende materialen reproduceren, waaronder gres met metaaleffect, verenigen de karakteristieke charme van andere materiaalsoorten met de fysieke eigenschappen en prestaties die typisch zijn voor gres porcellanato. Dankzij de evolutie in de productietechnologieën van keramiek lukt het namelijk om in gres buitengewoon realistisch de esthetische perceptie te simuleren […]

De Refin-collecties die op keramiek de effecten van uiteenlopende materialen reproduceren, waaronder gres met metaaleffect, verenigen de karakteristieke charme van andere materiaalsoorten met de fysieke eigenschappen en prestaties die typisch zijn voor gres porcellanato.

Dankzij de evolutie in de productietechnologieën van keramiek lukt het namelijk om in gres buitengewoon realistisch de esthetische perceptie te simuleren die gewoonlijk wordt uitgestraald door andere materialen, zoals bijvoorbeeld bij gres porcellanato met metaaleffect waar het begrip “imitatie” een dimensie krijgt waardoor keramiek een prestigieuzere en strategischere rol krijgt toebedeeld in ontwerpen.

In tegels van gres porcellanato met metaaleffect gaan de eigentijdsheid, charme en esthetiek van metalen, met uiteenlopende texturen en afwerkingen, gepaard met de technische performance van grestegels. Zodoende kunnen ze ook worden gebruikt in contexten waar bijzondere technische weerstandseigenschappen en schuurbestendigheid noodzakelijk zijn, alsook bij outdoor toepassingen waar de levensduur en onveranderlijkheid van het materiaal in de loop der tijd gewaarborgd moet blijven, ook in extreme weersomstandigheden.

Vloeren van gres met metaaleffect van Refin bieden diverse verschijningsvormen die herinneren aan de verschillende metaalsoorten waarop ze geïnspireerd zijn: van vergane, geoxideerde staalplaten tot en met geroeste metalen, aangetast door de tand des tijds en weersinvloeden, in platen van gres porcellanato met roesteffect.

Elke collectie is het resultaat van verschillende interpretaties, altijd doeltreffend en aantrekkelijk, perfect om winkel- of woonomgevingen een industriële, hi-tech en moderne touch te geven, of doorleefder in een vintage-versie, maar altijd buitengewoon hedendaags en in lijn met de meest actuele trends van het interior design.

Ceramiche Refin heeft het gres porcellanato met metaaleffect geherinterpreteerd in de variant Oxyde van de collectie Design Industry, in het keramiek Stardust waar het metaaleffect op een originele manier gepaard gaat met een marmereffect, en in de lijn Foil, geïnspireerd op de staalplaat van ambachtelijke, met de hand geslagen carrosserieën.