Italiaanse tegels

100% Made in Italy

Made in Italy” is voor ons niet slechts een kwestie van stijl, maar een productiemodel dat expressiviteit, voortgekomen uit onze geschiedenis en cultuur, verenigt met arbeidsethiek, kenmerkend voor de Italiaanse traditie van de verwerkende industrie.

Daarom hebben wij de ethische code ondertekend met betrekking tot Made in Italy. Deze is opgesteld door de Raad van Bestuur van Confindustria Ceramica, waarmee wij helderheid geven omtrent de oorsprong van onze producten.

Tegels van Italiaanse kwaliteit

Ceramiche Refin heeft een productiecapaciteit van meer dan 6 miljoen vierkante meter per jaar en beschikt over geavanceerde machines voor de realisering van de grafische afwerking en de post-bewerkingsactiviteiten en tevens over een laboratorium dat zich voortdurend wijdt aan onderzoek om nieuwe technologische en esthetische oplossingen te vinden.

Alle fases van het productieproces zijn onderhevig aan rigoureuze kwaliteitscontroleprocedures en de buitengewone kwaliteitsnormen van onze producten worden bewezen door de meest prestigieuze internationale certificaties.

Milieuvriendelijk Italiaanse tegels

Het constante onderzoek naar nieuwe mogelijkheden voor de technologie om de industriële productie compatibeler te maken met het milieu waarin onze kinderen zullen opgroeien: dat is onze Green-filosofie.

Wij zetten ons in om producten te ontwikkelen die weinig impact op het milieu hebben en die steeds efficiëntere en doeltreffendere duurzame bouwontwerpen een impuls kunnen geven.

Sommige Refin-collecties voldoen aan het prestigieuze Europese Ecolabel-certificaat, dat milieubeschermingscriteria vaststelt voor iedere levensfase van het product, van de selectie van de grondstoffen, tot het energie- en watergebruik, en de wijze van productverwerking.

De zoektocht naar eco-compatibele producten heeft de laatste jaren geleid tot keramische collecties die gemaakt zijn van eersteklas pre- en post-consumer gerecycled materiaal, geheel in overeenstemming met de door Leed (Leadership in Energy and Environmental Design) voorgeschreven normen voor duurzame bouwmaterialen. Deze collecties hebben Refin in 2009 de prestigieuze “Premio all’Innovazione Amica dell’Ambiente” van de Italiaanse milieuorganisatie Legambiente opgeleverd.


Photovoltaic plant for the electrical supply of the office building

Wat houdt de productie van Ecolabel-gecertificeerde tegels precies in?

  1. De impact op het milieu tijdens de extractie van grondstoffen verminderen.
  2. Energie besparen door water te recyclen gedurende het productieproces.
  3. De uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer beperken.
  4. Producten maken met een lage uitstoot van vervuilende stoffen die gevaarlijk zijn voor de mens (bijv. lood en cadmium).
  5. De consument informeren over de conformiteit van het product met Ecolabel, door middel van de verpakking en de bijsluiter.
  6. Aanbevelingen geven over het gebruik, het leggen en het onderhoud van het product.
  7. Een systeem creëren van afvalverwerking door middel van afvalscheiding en waar mogelijk, hergebruik van het door het productieproces voortgebrachte afval.