Gres porcellanato met marmereffect

Keramische tegels met de look van marmer

Gres porcellanato is een niet-poreuze keramieksoort van een harde, compacte pasta. Het wordt geproduceerd met een mengsel van klei en veldspaat, dat in een oven wordt gebakken bij een temperatuur van 1200-1400 °C. Gres porcellanato wordt vaak aanbevolen vanwege zijn lage waterabsorptie en is volgens de UNI-normen een keramiek met een waterabsorptiecoëfficiënt van minder dan […]

Gres porcellanato is een niet-poreuze keramieksoort van een harde, compacte pasta. Het wordt geproduceerd met een mengsel van klei en veldspaat, dat in een oven wordt gebakken bij een temperatuur van 1200-1400 °C.

Gres porcellanato wordt vaak aanbevolen vanwege zijn lage waterabsorptie en is volgens de UNI-normen een keramiek met een waterabsorptiecoëfficiënt van minder dan 0,5%. Dit kenmerk is bepalend voor een hoge buigvastheid, ofwel een hoge bestandheid tegen de spanning die het materiaal kan verdragen zonder kapot te gaan. Tot de sterke punten van gres behoren ook de ondoorlatendheid en de grote bestandheid tegen slijtage, vlekken en chemische aantasting.

Tijdens de bewerking ondergaat gres porcellanato specifieke behandelingen die het uiterlijk ervan veranderen, waardoor het op andere materialen, zoals steen, hout en cement, gaat lijken. De flexibiliteit van zijn structuur biedt nieuwe esthetische mogelijkheden. Van het gehele aanbod is gres porcellanato met marmereffect een van de producten waar de meeste belangstelling naar uitgaat. Het betreft tegels die doen denken aan de mooiste marmersoorten en waarin de nerven en de glans van het echte marmer tot uiting komen.

De grote verleiding van tegels met een marmereffect ligt in de mogelijkheid om ambitieuze projecten op maat te realiseren.

Gres porcellanato met de uitstraling van Carrarisch marmer

Carrarisch marmer wordt al sinds de oudheid gezien als een van de fraaiste marmers en een architectonische verrijking. De van subtiele nerven doorregen witte kleur sluit perfect aan bij zowel klassieke als moderne inrichtingen. Dit heeft fabrikanten van gres porcellanata tot technische investeringen aangezet, die het mogelijk maakten keramische platen met het effect van Carrarisch marmer te produceren. De tegels lijken in alles op deze hoogwaardige natuursteen en zijn perfect geschikt voor zowel de inrichting thuis als commerciële inrichtingen.

Gres porcellanato met marmereffect voor de badkamer

Wie droomt er niet van een met marmer beklede badkamer? Door de hoge kosten van materiaal en onderhoud is marmer helaas voor weinig mensen weggelegd. Van marmer wordt ten onrechte gedacht dat het onverwoestbaar sterk is, maar het kan wel degelijk beschadigd raken door krassen en vlekken. Vloeistoffen kunnen gemakkelijk het poreuze oppervlak van marmer binnendringen en te agressieve reinigingsmiddelen kunnen voor een dof oppervlak zorgen, wat de uitstraling van het marmer niet ten goede komt.

Gres met marmereffect daarentegen vraagt geen speciale aandacht en kan een alternatief bieden dat een minder grote aanslag op de portemonnee vormt. Deze voordelen hebben bijgedragen aan de waardering van tegels met een marmereffect, die vaak gebruikt worden voor de vloer- en wandbekleding van badkamers. Dankzij zijn technische eigenschappen is gres ideaal voor dit type woontoepassing, door de hoge bestandheid tegen warmte, vlekken en chemische stoffen.

Grestegels met ‘metro’-effect

Subway tiles, ofwel metrotegels, behoren tot de nieuwste trends op het gebied van inrichting. Het betreft de als diamanten geslepen tegels die in de twintigste eeuw gebruikt werden voor het betegelen van metrowanden. Dit product, dat de charme van de ooit ondergronds gebruikte keramiek doet herleven, is tegenwoordig weer volop in zwang en wordt vooral gebruikt op plaatsen waar men een retrosfeer wil oproepen.

Het beste gres met marmereffect

Ceramiche Refin, toonaangevend op het gebied van keramiek en sinds 1962 actief op de internationale markten, biedt verschillende collecties van gres porcellanato met marmer- en steeneffect. In deze producten zijn de verfijnde texturen met hun onregelmatigheid van natuursteen en de kracht van gres met elkaar verweven. Door het beste van twee werelden te combineren, is een verrijkende aanvulling gecreëerd op elke inrichting binnens- en buitenshuis, zowel thuis als op het werk.

Hiermee heeft het bedrijf de voor natuursteen kenmerkende harmonie opnieuw omarmd. Het aanbod van gres porcellanato met marmereffect van Refin is eenduidig als het om de eenvoud van het resultaat gaat, maar biedt tegelijkertijd de mogelijkheid van esthetisch verfijnde oplossingen. Uit de Prestigio-collectie spreekt duidelijk de voorkeur voor natuurstenen materialen. Zij grijpt daarmee terug op de mooiste marmersoorten die in de belangrijkste Italiaanse en Europese groeven worden gewonnen.

Gres porcellanato met marmereffect: verkrijgbare effecten

De Prestigio-collectie biedt tegels met een glanzende en soft afwerking en omvat talloze decoratieve oplossingen: tegels met marmereffect die gebaseerd zijn op mozaïek of met origineel gevormde ontwerpen. Een aanbod dat geschikt is voor de inrichting van allerlei omgevingen.

Gres porcellanato met marmereffect: kleuren

In het kleurenpallet van de Prestigio-collectie overheersen zachte kleuren. Deze variëren van de kleur van travertin en Carrarisch marmer tot Calacatta-wit. Ook marmers in bruin- en grijstinten, en het fascinerende Marquina-zwart, ontbreken echter niet. Bij de aangeboden marmersoorten worden de natuurlijke nerven en de typische kleurnuances tot uitdrukking gebracht en versterkt door de glanzende afwerking.

Gres porcellanato met marmereffect: maten en formaten

De tegels van gres porcellanato met marmereffect van Refin zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Dit varieert van de grote formaten (120×278, 120×240, 120×120 en 75×150) tot de klassieke 60×60 en 30×60. Daarnaast kan worden gekozen uit het formaat 75×75 en kleine formaten die bestemd zijn voor decoratie en speciale stukken.