Vloertegels

Italiaanse Keramische Vloertegels

Elegante en originele collectie gres porcellanato, met verrassende kleuren en combinaties om de laatste Designtrends te volgen. Uitdrukking van het design Made in Italy Refin stelt als koploper van een minimalistische en vaak tegendraadse stijl, al jaren vloer- en wandtegels van gres porcellanato voor die ideaal zijn voor zowel de design-commerciële omgeving als de meest […]

Vloertegels

De meest bekeken collecties

Elegante en originele collectie gres porcellanato, met verrassende kleuren en combinaties om de laatste Designtrends te volgen.

Uitdrukking van het design Made in Italy

Refin stelt als koploper van een minimalistische en vaak tegendraadse stijl, al jaren vloer- en wandtegels van gres porcellanato voor die ideaal zijn voor zowel de design-commerciële omgeving als de meest ontwikkelde woonomgeving.

De tegels van Refin Ceramiche zijn eigentijds en geven de vitaliteit en de creativiteit van het “Made in Italy” weer.

Refin-collecties: de expressie van design Made in Italy

Collecties in gres porcellanato ademen elegantie en originaliteit en komen in kleuren en combinaties die zijn uitgedacht om te verrassen en uw ruimtes te voorzien van hedendaags design. De tegels van Ceramiche Refin zijn een superactuele expressie van de vitaliteit en creativiteit van het hedendaagse “Made in Italy”.

Tegels voor binnen- en buitenvloeren

De vloer is het visitekaartje van iedere ruimte. Daarom moeten tegels altijd zorgvuldig worden gekozen. Al sinds de oudheid weerspiegelt de vloer in Italiaanse huizen het verfijnde karakter van de huiseigenaar. Met de eeuwen zijn de mozaïekvloeren die typisch waren voor het oude Rome, stilaan vervangen door andere vloertypen, waarvan gres porcellanato de meest recente is. Tegels met het stempel Made in Italy, die tegenwoordig overal ter wereld gebruikt worden als bevloering van de chiqueste hotels, winkels en kantoren.

De tegels worden zowel binnen als buiten toegepast. Voor buitentoepassingen zijn echter een aantal specifieke eigenschappen nodig, zoals bestandheid tegen weersinvloeden, warmte en kou. Voor binnenvloeren geldt dit in mindere mate.

Afhankelijk van of de tegels in woningen of commerciële omgevingen gebruikt worden, moeten ze aan verschillende eisen voldoen. Voor commerciële ruimten moeten tegels glijvast zijn en bestand tegen intensieve beloping. Bij producten voor in huis, zoals tegels voor de badkamertegels voor de keuken en tegels voor de woonkamervloer, is ook de esthetische kant van belang.

Gres porcellanato voor vloeren

Waarom moeten vloertegels van gres porcellanato zijn?

Gres porcellanato is een bijzondere keramieksoort met een waterabsorptiecoëfficiënt van minder dan 0,5%. De fysisch-chemische eigenschappen ervan, maken het tot een uniek materiaal. Zo heeft het een zeer lage porositeit en is het ondoorlatend, vorstbestendig en bestand tegen slijtage en temperatuurschommelingen. Daardoor is het geschikt voor gebruik op plaatsen die met zeer sterke temperatuurveranderingen te maken hebben.

Vanwege zijn eigenschappen, die in de loop van de tijd behouden blijven, wordt gres porcellanato buitenshuis en in druk belopen ruimten gebruikt. Op die plaatsen moeten namelijk veelvuldig reinigingsmiddelen gebruikt worden en dat mag er niet toe leiden dat de vloer beschadigd raakt. Dit materiaal kan zelfs behandeld worden met zuurhoudende reinigingsmiddelen en is vanwege zijn ondoorlatendheid zeer goed bestand tegen vlekvorming. Het is gemakkelijk te reinigen, waardoor het onderhoud beperkt blijft en gemakkelijker is bij te houden dan bij andere materialen het geval is.

Op industrieel niveau is gres porcellanato doorontwikkeld tot de productie van  platen van groot formaat, die vooral uitermate geschikt zijn voor vloeren in openbare gebouwen.

Door zijn veelzijdigheid kan gres porcellanato overal in huis gebruikt worden, van de keuken tot de badkamer. Bij woningtoepassingen moet echter ook aandacht worden geschonken aan de esthetische kant van het materiaal: vloeren voor in de woning moeten namelijk bovenal mooi zijn.

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van tegels van gres porcellanato met de uitstraling van verschillende materialen, zoals hout, marmer en steen. Deze platen roepen dezelfde sensaties op als het materiaal dat zij imiteren. Ze bieden de mogelijkheid om in de intieme sfeer van thuis de schoonheid van bijvoorbeeld een parketvloer te beleven en tegelijkertijd de voordelen van gres te benutten.

Gres porcellanato met houteffect

In veel Italiaanse huizen vinden we parket, dat warmte en intimiteit uitstraalt. Houtvloeren zijn weliswaar een streling voor het oog, maar ze beschikken over eigenschappen die het onderhoud ervan lastig kunnen maken. Met gres porcellanato met houteffect kan de uitstraling van parket gecombineerd worden met de sterkte en betrouwbaarheid van gres.

Grestegels met baksteeneffect

Tegels met baksteeneffect zijn uiterst veelzijdig en geschikt als vloer- en wandbekleding in woonruimten en commerciële ruimten. Gres met baksteeneffect biedt oneindig veel oplossingen voor binnen en buiten, wat varieert van tuinpaden tot decoratieve elementen in gevels van particuliere en openbare gebouwen.

Grestegels met steeneffect

Tot de materialen waarvan de kwaliteiten met gres porcellanato weer tot leven worden gebracht, behoort natuursteen. Refin biedt talloze collecties in gres porcellanato met de uitstraling van natuursteen, die elk geïnspireerd zijn op materialen met verschillende herkomsten en eigenschappen, maar opvallen door hun elegantie en eigen persoonlijkheid. Deze waarden staan in combinatie met de technische prestaties van gres aan de basis van evenwichtige producten met een hedendaagse touch, die gebruikt kunnen worden voor elegante vloeren binnen en buiten.

Grestegels met travertineffect

Het beste van travertin herleeft in gres porcellanato. Tegels met travertineffect verbinden de elegantie van natuursteen met de sterkte van deze uitzonderlijke keramieksoort, waarmee aan alle inrichtingseisen kan worden tegemoetgekomen. De platen, die ook in grote formaten leverbaar zijn, zijn de expressie van een klassieke stijl in een modern jasje.

Grestegels met terracottaeffect

De evocatieve kracht van terracotta en de praktische kant van de nieuwe keramieksoorten staan aan de basis van de Bricklane-collectie van Refin, die geïnspireerd is op het gelijknamige metrogebied in Londen. Moderne, innovatieve platen van gres porcellanato met een knipoog naar het verleden, waarin de texturen en typische kleuren van terracotta te herkennen zijn.

Grestegels met leisteeneffect

De materiële kracht van leisteen is waar de Wide-collectie om draait. Dit moderne product, dat ideaal is voor grote projecten op druk belopen plaatsen, omvat grootformaattegels in de uitvoering OUT2.0. Refins keramieksoorten met leisteeneffect reproduceren de essentie van natuursteen voor de aanleg van vloeren die de omgeving een verfijnde uitstraling en diepte moeten geven.

Grestegels met marmereffect

De verfijndheid van marmer keert terug in de elegante tegels van gres porcellanato met marmereffect van Refin. De producten uit de Prestigio-collectie vormen een verrijking voor iedere omgeving en zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten (inclusief de grote formaten 120×278 cm, 120×120 cm en 120×240 cm).