Slaapkamer

De slaapkamer is het meest intieme en persoonlijke vertrek in huis. De plaats die bedoeld is voor rust, welzijn en relax. Daarom is het belangrijk dat ook de nachtzone coherent met de andere woonruimten wordt ontworpen, volgens de stijl en de smaak van de bewoners. Keramische tegels blijken ook in de slaapkamer de beste keuze, […]

De slaapkamer is het meest intieme en persoonlijke vertrek in huis. De plaats die bedoeld is voor rust, welzijn en relax. Daarom is het belangrijk dat ook de nachtzone coherent met de andere woonruimten wordt ontworpen, volgens de stijl en de smaak van de bewoners.

Keramische tegels blijken ook in de slaapkamer de beste keuze, vanwege het grote aanbod aan texturen, grafische en materiaaleffecten en leverbare kleuren, die oneindig veel ontwerpmogelijkheden bieden zonder te hoeven inleveren op de technische prestaties.

Door te kiezen voor tegels van gres porcellanato voor de nachtzone worden ook in deze omgeving de praktische bruikbaarheid, de sterkte en het onderhoudsgemak benut die alleen dit materiaal weet te bieden. Deze kwaliteiten zijn nog belangrijker in de kinderkamers waar de vloer ook een speeloppervlak is.  Gres verzekert de maximale hygiëne van de oppervlakken, die gewassen en gedesinfecteerd kunnen worden met elk type reinigingsmiddel, ook de meest agressieve. Bovendien absorbeert het geen vocht of onaangename geuren, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit, en bevat het geen giftige stoffen en geeft deze niet af – met een maximale veiligheid in woonomgevingen als resultaat.

Met gres kunnen de vloeren van alle vertrekken worden gerealiseerd, dankzij de uiteenlopende bestendigheden. Zo kan aan alle zones in huis continuïteit worden verleend, een pluspunt dat met name wordt gewaardeerd in situaties met een badkamer in de slaapkamer, voor visuele coherentie tussen de twee ruimten.

Bovendien heeft gres porcellanato de voorkeur bij vloerverwarmingsinstallaties. Ook in de nachtzone, waar graag natuurlijke materialen worden gebruikt, zijn tegels van gres porcellanato met houteffect dus een strategische keuze met het oog op efficiënt energieverbruik.

Refin biedt ook oplossingen van gres porcellanato voor slaapkamerwanden, waarvoor steeds vaker de innovatieve grote formaten worden gekozen. Deze zijn ook leverbaar met originele grafische patronen, om decoraties over de hele wand te creëren die de indruk van behang geven maar veel sterker en duurzamer zijn.