Porselein met Marmer en steen effect

Accurate research, verdieping, implementatie: dit zijn de belangrijkste factoren op het pad dat Ceramiche Refin uitzet binnen een hervonden mode van natuurlijke materialen. Steen en marmer zijn sterk en diffuus in opkomst als een nieuwe klassieke stijl, zij het in een gemoderniseerde versie: een taal die spreekt van harmonie, nuances, geraffineerde texturen, kostbare details. Oppervlakken […]

Accurate research, verdieping, implementatie: dit zijn de belangrijkste factoren op het pad dat Ceramiche Refin uitzet binnen een hervonden mode van natuurlijke materialen.

Steen en marmer zijn sterk en diffuus in opkomst als een nieuwe klassieke stijl, zij het in een gemoderniseerde versie: een taal die spreekt van harmonie, nuances, geraffineerde texturen, kostbare details.

Oppervlakken met een verfijnd uiterlijk waarvoor geavanceerde productiemogelijkheden nodig zijn, maar die wellicht niet kunnen rusten op een technologische benadering alleen – ook al is deze van het hoogste niveau en in staat om aderingen, contrasten en nuances doelmatig tot uitdrukking te brengen.

Het innovatieve verschil en de bijzonderheid van de collecties in gres porcellanato met marmer- en steeneffect zijn ook gebaseerd op systematische verkenning en verificatie, met het doel om territoria te monitoren, groeven te ontdekken, bewerkingen weer in gebruik te nemen: een constante inzet van transversale bekwaamheden die het bedrijf in staat hebben gesteld om uiteenlopende referenties, tot de meest exclusieve aan toe, te verzamelen en zich eigen te maken.

 

STEENEFFECT

Steen als synoniem voor de natuur, solide en eeuwenoud maar tegelijkertijd zo veelvormig en verrassend in al zijn varianten. Het minerale universum biedt oneindig veel interpretatiemogelijkheden voor de creatie van collecties in gres porcellanato met steeneffect: producten van erkende esthetische waarde die de charme van steenmaterialen verenigen met het gebruiksgemak van gres porcellanato.

Door de wereld te bekijken en het beste te nemen dat de natuur en de mens hebben weten te creëren, heeft Refin een veelvoud aan collecties van tegels met steeneffect tot leven geroepen, waarin het inspirerende materiaal omgezet is in een keramische versie. Zo kunnen binnenshuis nieuwe landschappen worden ontworpen die steeds meer beïnvloed worden door wat er buitenshuis te vinden is.

De keramische materie heeft van zichzelf al een natuurlijke, ecologische betekenis waardoor het een goede keuze wordt, zowel gezien de milieu-impact, want vervaardigd uit grondstoffen die gemakkelijk te vinden zijn, alsook gezien de buitengewone technische prestaties van gres porcellanato, die niet te evenaren zijn door natuurlijke steensoorten.

Omdat ze vorstbestendig, bestand tegen chemische stoffen en weersinvloeden zijn, vormen oppervlakken van gres met steeneffect ook de ideale keuze voor outdoor-toepassingen. Hiervoor zijn oplossingen leverbaar met een dikte van 2 cm, specifiek ontworpen om performance, esthetiek en veelzijdige bruikbaarheid in de buitenlucht met elkaar te combineren.

Tot het ruime, heterogene aanbod van vloeren van gres porcellanato met steeneffect van Ceramiche Refin behoren collecties die geïnspireerd zijn op typische kalkstenen series Bluetech, Blue Emotion en Essence, of die karakteristiek zijn voor zones in Zuid-Italië, zoals bijvoorbeeld Pietra Leccese uit de collectie Poesia.  Hieraan toe te voegen zijn de lijnen die geïnspireerd zijn op andere materialen, zoals leisteen, geherinterpreteerd in een eigentijdse uitvoering in de serie Wide, verschillende types kwarts en diverse sedimentatiegesteenten die bijvoorbeeld de inspiratie vormen voor de collecties Gaja, Grecale, Petrae en Tune, maar ook porfier, dat herleeft in de nieuwe lijn Pietra di Cembra.

 

MARMEREFFECT

Al in de antieke oudheid vervulde marmer een fundamentele rol en was het van symbolische betekenis in de architectonische en artistieke traditie, dankzij de onbetwistbare elegantie en specifieke expressiviteit.

De reproductie van marmer op keramiek is een perfect voorbeeld van imitatie van kunst die kunst op zichzelf wordt. Gres porcellanato met marmereffect is dan ook de ideale synthese van een wonder der natuur en de excellente arbeid van de mens, die erin slaagt het materiaal te reconstrueren en het de technische performance van gres te verlenen.

Deze performance volgt uit de compacte, verglaasde structuur van gres porcellanato waardoor het niet-absorberend wordt en bijzonder goed bestand tegen vlekken en chemische stoffen – en dus goed afwasbaar is en onbeperkt toepasbaar in elk type ruimte.

Als resultaat van nauwkeurige research brengen tegels van gres porcellanato met marmereffect van Refin de bijzonderheden van gerenommeerde marmersoorten tot uitdrukking op keramiek, zoals de aderingen en glans van geraffineerde, smaakvolle oppervlakken. De tijdloze schoonheid van het originele materiaal gaat gepaard met de eigenschappen van gres – wat elegante oplossingen oplevert voor binnenhuisinrichting met een modern appeal, die ook sterk en functioneel zijn voor elk type toepassing.

De collecties van gres porcellanato met marmereffect kunnen in de kleinere, traditionele formaten worden toegepast in klassieke contexten, maar in platen van groot formaat zijn ze bijzonder geschikt om moderne particuliere of commerciële ruimten uiterst karaktervol in te richten.

Refin heeft gres porcellanato met marmereffect geherinterpreteerd in de collectie Prestigio, dat belangrijke natuurlijke marmersoorten uit de meest gerenommeerde Italiaanse en Europese groeven reproduceert. Hierin worden de kleurnuances en originele aderingen nagebootst die dan weer delicaat, dan weer gemarkeerd zijn, en komt de kostbare glanzende afwerking goed tot zijn recht.  De collectie tegels met marmereffect Prestigio brengt een herziene klassieke stijl tot uitdrukking in een elegante moderne versie, dankzij de beschikbaarheid van vele, ook grote, formaten, en is perfect geschikt voor hedendaagse interieurontwerpen.