Witte Tegels

Witte Vloertegels

Wit is de kleur die alle tinten van het lichtspectrum omvat. Het staat symbool voor licht, puurheid en eenvoud, en is als tijdloze kleur zowel geschikt voor klassieke als moderne stijlen. Witte tegels zijn buitengewoon veelzijdig en verkrijgbaar in verschillende tinten. Voor badkamers en keukens worden bij voorkeur de koudere tinten gebruikt, terwijl wit dat […]

Wit is de kleur die alle tinten van het lichtspectrum omvat.

Het staat symbool voor licht, puurheid en eenvoud, en is als tijdloze kleur zowel geschikt voor klassieke als moderne stijlen.

Witte tegels zijn buitengewoon veelzijdig en verkrijgbaar in verschillende tinten. Voor badkamers en keukens worden bij voorkeur de koudere tinten gebruikt, terwijl wit dat meer neigt naar vanille of beige perfect is voor woon- en slaapkamers.

Wit is esthetisch aangenaam op elk materiaal, en witte keramiek kan veel verschillende grafische patronen bieden, van houteffect tot en met metaaleffect, van een cementlook tot modern, glanzend glas, plus vele patronen die natuursteen en kostbaar marmer imiteren.

Witte tegels voor vloeren of wanden zorgen voor lichtheid en laten vertrekken ruimer lijken, en zijn dus in ruimten van kleinere afmetingen te prefereren boven donkere kleuren.

Wit is perfect te combineren met andere neutrale kleuren of gedecoreerde of kleurige tegels, en gaat gemakkelijk samen met elke gewenste stijl in woon- of commerciële omgevingen. In openbare ruimten, vooral in de gezondheidszorg, wordt deze kleur vaak gekozen om een schoon, steriel gevoel te geven en tevens onbezorgdheid en rust uit te stralen.

In woon- en commerciële omgevingen worden witte tegels vaak gebruikt voor vloeren en wanden in total white-ruimten, die vervolgens de maximale vrijheid laten bij de keuze van andere inrichtingselementen, om meerdere stijlen te scheppen.