Gres porcellanato met cementeffect

Betonlook Tegels

Volgens de UNI-normen is gres porcellanato een keramiek met een waterabsorptiecoëfficiënt van minder dan 0,5%. Dit product beschikt over indrukwekkende technische eigenschappen, die verkregen worden door een mengsel van klei en veldspaat bij zeer hoge temperaturen (circa 1250 °C) te bakken.

Duurzaamheid en bestandheid tegen stoten en belastingen zijn slechts enkele van de voordelen van een vloer van gres porcellanato. Met gres porcellanato kunnen ook de esthetische kenmerken van andere materialen worden gereproduceerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij tegels van gres porcellanato met cementeffect.

Vloertegel van gres met cementeffect

Vanwege de lage waterabsorptiecoëfficiënt beschikt gres over uitstekende technische eigenschappen. Het is een niet-poreuze keramiek van een harde, compacte pasta met een zeer hoge bestandheid tegen slijtage, stoten en belastingen. Vanwege zijn vorstbestendigheid en zijn hygiënische eigenschappen is het bestand tegen chemische aantasting.

Deze kenmerken zal gres in de loop van de tijd behouden, waardoor het een uitstekende oplossing vormt voor vloer- en wandbekledingen in woonruimten en commerciële ruimten. Keramiek van gres kan overal in huis gebruikt worden en is bestand tegen vlekken en gemakkelijk te onderhouden: na het aanbrengen zijn geen speciale behandelingen nodig en de reguliere reiniging is allesbehalve ingewikkeld.

Gres porcellanato als lookalike van natuurlijk cement

Dankzij natuurlijke texturen en neutrale kleuren sluiten de tegels met cementeffect van Refin goed aan bij ruimten met een hedendaagse en minimalistische uitstraling. De veelzijdige collecties kunnen gebruikt worden in woningen, maar ook projectmatig voor binnenruimten en buitengebieden.

Cement is namelijk een veelzijdig materiaal dat, al naar gelang het gewenste effect, oneindig veel mogelijkheden voor personalisatie biedt en talloze vormen met verfijnde of grove afwerkingen kan aannemen.

De kwaliteit van Refin-producten wordt bevestigd door de normen UNI EN 14411 – ISO 13006 waaraan ze voldoen. Daarnaast heeft het bedrijf talloze certificeringen verworven, zoals UPEC, ISO 9001:2008, OHSAS 18001 en Product Environmental Footprint (PEF).

Gres porcellanato als lookalike van getrommelde steen

Afhankelijk van het materiaal dat men wil reproduceren, neemt gres porcellanato verschillende gelijkenissen aan. Bij gres dat op getrommelde steen lijkt, roepen de tegels de sfeer op van vloeren met de oude uitstraling van stenen met afgeronde en onregelmatige hoeken. Deze veelzijdige en elegante producten zijn geschikt voor vloeren en bekledingen binnen en buiten.

Keramische platen met cementeffect (groot formaat)

Het aanbod van Refin omvat platen van gres porcellanato met grote afmetingen. Deze moderne keramiek met haar fraaie design kan verwerkt worden in woonruimten en commerciële projecten. Deze platen vormen de synergie van techniek, geavanceerde technologie en de zoektocht naar esthetiek. De beschikbare maten zijn 120×278, 120×240, 120×120 en 75×150 cm.

In de maxiformaten komen de structurele eigenschappen van gres porcellanato helemaal tot hun recht en zij bieden ontwerper en architect alle ruimte voor creativiteit. Vooral het formaat van 120×278 (door Refin gepresenteerd tijdens Cersaie 2018) is ideaal voor wanden en vloeren in grote ruimten. Met dit grote formaat zijn er aanzienlijk minder voegen nodig. De platen zijn leverbaar in een dikte van 9 mm en in een handzamere dikte van 6 mm.

Grestegels met cementeffect: stijlen en texturen

Het aanbod van Refin telt talloze tegelcollecties in gres porcellanato met cementeffect voor de bekleding van commerciële omgevingen en woonomgevingen. Craft is als collectie ontstaan uit onderzoek naar cementhoudende materialen om de niet-industriële oorsprong van cement te benadrukken. Het oppervlak wordt gekenmerkt door nuances, strijkranden en wolkvormen. De lijn Velvet Ground biedt juist weer de mogelijkheid om op originele wijze een persoonlijke touch te geven aan verfijnde ruimten met een modern karakter.

Design Industry is geïnspireerd op de urban style en kent twee varianten: Raw, waarin pleisterwerk en verweerd cement terugkomen, en Oxyde, dat doet denken aan verroest metaal. Plain onderscheidt zich door wolkvormen en details, terwijl Mold zijn oorsprong vindt in het meer ambachtelijke, handbereide cement.

Steen, klei en kalk herleven in de lijn Block, met keramieksoorten met cementeffect waaruit steentjes en steenslag steken. Deze collectie past goed bij plaatsen met een metro-uitstraling.

De lijn Graffiti tot slot, is uitgedacht voor vloeren en bekledingen in stedelijke en minimalistische omgevingen en grijpt terug op de stijl 'cement van de straat'. De tegels hebben een eenkleurige basis en vertonen onregelmatige krassen en grijsnuances.