Gres porcellanato met cementeffect

Betonlook Tegels

Volgens de UNI-normen is gres porcellanato een keramiek met een waterabsorptiecoëfficiënt van minder dan 0,5%. Dit product beschikt over indrukwekkende technische eigenschappen, die verkregen worden door een mengsel van klei en veldspaat bij zeer hoge temperaturen (circa 1250 °C) te bakken.

Duurzaamheid en bestandheid tegen stoten en belastingen zijn slechts enkele van de voordelen van een vloer van gres porcellanato. Met gres porcellanato kunnen ook de esthetische kenmerken van andere materialen worden gereproduceerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij tegels van gres porcellanato met cementeffect.

In recente jaren heeft de wereld van de architectuur en het interior design een ware wedergeboorte beleefd van de industriële stijl, ontstaan uit het verlangen om bestaande constructies en ruimten nieuw leven in te blazen en stil te staan bij de schoonheid van fabrieken en ontmantelde werkplekken.  Deze bijzondere tendens heeft een sterke invloed uitgeoefend op de woninginrichtingsector, en niet in het minst de wereld van de keramische oppervlakken. Talrijk zijn de nieuw ontwikkelde tegelcollecties van gres porcellanato met cementeffect die hun inspiratie vinden in het materiaal dat tekenend is voor deze stijl.

Technologische innovaties op het gebied van de keramiekproductie hebben het mogelijk gemaakt om collecties van gres met cementeffect te creëren die ruw beton, afgebladderde muurbekledingen en modern cement waarheidsgetrouw reproduceren. Dankzij geavanceerde decoratietechnieken werd het mogelijk om niet alleen de bijzondere kenmerken en minimalistische details van cement na te bootsen, maar ook het esthetische uiterlijk van doorleefde, door de tijd getekende oppervlakken die getuigen van de vaardigheden van handwerkers en de invloed van de mens, waardoor ze bijna eeuwig en onveranderlijk worden – zoals gres van nature is.

Wanden en vloeren van gres porcellanato met cementeffect presenteren een materiële, maar essentiële textuur en een sterke visuele impact, geboden in het kleurenpalet van koude grijstinten. Een zuivere, minimalistische esthetiek met groot effect, perfect om eenvoudige, maar doorleefde sferen vol persoonlijkheid opnieuw te creëren en te combineren met de buitengewone technische performance die typisch is voor gres porcellanato.

Opteren voor een collectie van tegels van gres porcellanato met cementeffect houdt een duidelijke stilistische keuze in en maakt het mogelijk om ruimten met een grote impact te scheppen die de sterke expressiviteit van cement uitdragen, maar bovendien vlekbestendig, hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken en onveranderlijk zijn, iets wat alleen gres porcellanato kan waarborgen.

De tegels met cementeffect van Refin passen bij ruimten met een minimalistische, eigentijdse mood en omsluiten een synthese van techniek, technologische avant-garde en het zoeken naar esthetiek. De aangeboden maxiformaten brengen bovendien de grafische en structurele bijzonderheden naar voren en maken het mogelijk om de vloeren of wanden die ermee worden bekleed het effect van een continu oppervlak te geven.

Het assortiment van Ceramiche Refin telt vele tegelcollecties van gres porcellanato met cementeffect. Graffiti biedt een monochrome basis, met onregelmatige krassen. De variant Raw uit de collectie Design Industry herinterpreteert afgebladderde wanden en vergaan cement, terwijl Master Plan een ode aan het cement is en de verschillende verschijningsvormen ervan interpreteert in drie verschillende productlijnen: Plain, dat er op afstand uitziet als een solide, continue dimensie, maar wordt gekenmerkt door de lichte wolkvormingen, microspleetjes en gaatjes die typisch zijn voor beton; Block, met op het oppervlak gruis en heel kleine steentjes, alsof ze omgeven zijn met halfvloeibaar cement; Mold, gekenmerkt door grindagglomeraten met een heterogene vorm die onregelmatig over de platen zijn verdeeld, herinnerend aan vers beton dat pas gestort is in de bekistingen. Ten slotte de nieuwe lijn Urbex Style, geïnspireerd op Urbex Exploration. Deze lijn ziet eruit als cement dat wordt gekenmerkt door donkerdere en contrasterende vlekken, geïnspireerd op ruwe materialen die lange tijd zijn blootgesteld aan de open lucht en weersinvloeden.