Porselein met Glaseffect

Keramiek en glas hebben een lange, fascinerende geschiedenis met elkaar gemeen, maar ook aanverwante grondstoffen en productieprocessen die in veel opzichten soortgelijk zijn. Het betoverende effect dat glas en keramiek altijd al op de mens hebben gehad, is in de loop der jaren een stimulans geweest voor constante technologische research en creativiteit op het gebied […]

Keramiek en glas hebben een lange, fascinerende geschiedenis met elkaar gemeen, maar ook aanverwante grondstoffen en productieprocessen die in veel opzichten soortgelijk zijn. Het betoverende effect dat glas en keramiek altijd al op de mens hebben gehad, is in de loop der jaren een stimulans geweest voor constante technologische research en creativiteit op het gebied van materialen en design, wat vaak verrassende resultaten heeft opgeleverd.

Dit heeft Ceramiche Refin ertoe aangezet om een collectie van gres porcellanato met glaseffect te ontwikkelen, die is ontstaan uit een accurate bestudering van glas en belangrijke research naar technologieën en de materie, en erop gericht is om de sensoriële potentie en de rol van keramische oppervlakken in ontwerpen te benutten.

Gesterkt door zijn geavanceerde, geconsolideerde productietechnieken heeft Ceramiche Refin eigen onderzoek ontwikkeld, dat heeft geleid tot de creatie van originele oppervlakken van gres porcellanato met glaseffect, met een uitgesproken innovatief karakter. De hoofdrol wordt hierbij gespeeld door twee materialen, gres en glas, die technische en esthetische kenmerken hebben die deels gelijk zijn, en deels verschillend.

Vetri van Ceramiche Refin is de tegelcollectie van gres porcellanato met glaseffect die in één product, dat uniek is in zijn soort, de technische prestaties van gres verenigt met het emotionerende vermogen van glas. De niet te evenaren weerstand, veiligheid, praktisch gemak en transversale gebruiksmogelijkheden van gres worden ten volle benut in een keramiekcollectie die het unieke en tweevoudige karakter van glas tot uitdrukking brengt, mat en doorzichtig, robuust en breekbaar.

Dankzij hun glimmende weerkaatsingen, grafische diepte en de paletten van delicate, natuurlijke kleuren, stralen de oppervlakken van gres porcellanato met glaseffect van Refin de verrassende glans uit van de materie waarop ze geïnspireerd zijn. Zodoende krijgt elke omgeving een helderheid en verfijnde elegantie die bijdragen aan de valorisatie van het design van hedendaagse woon- en commerciële omgevingen.