Porselein met Terracottaeffect

Gres porcellanato met terracotta-effect is een perfect voorbeeld van een eigentijdse interpretatie van een traditioneel materiaal die mogelijk gemaakt wordt door innovatieve keramiekproductietechnologieën. De ambachtelijke vormen van klei die typisch zijn voor de landelijke woningbouw in veel Italiaanse regio’s worden herinnerd in een moderne uitvoering en ook grote moderne formaten, in de tegelcollecties van gres […]

Gres porcellanato met terracotta-effect is een perfect voorbeeld van een eigentijdse interpretatie van een traditioneel materiaal die mogelijk gemaakt wordt door innovatieve keramiekproductietechnologieën.

De ambachtelijke vormen van klei die typisch zijn voor de landelijke woningbouw in veel Italiaanse regio’s worden herinnerd in een moderne uitvoering en ook grote moderne formaten, in de tegelcollecties van gres porcellanato met terracotta-effect. Hiermee kunnen vloeren worden gerealiseerd met hetzelfde esthetische effect als ambachtelijk terracotta, maar met de bestendigheid en levensduur van modern keramiek.

Perfect om traditionele vloeren te creëren in een rustieke context, maar ook voor projecten met een modern design, wordt gres met terracotta-effect tevens in de open lucht gebruikt, waar tegels de voorkeur krijgen omdat ze buitengewoon sterk, vorstbestendig en onveranderlijk zijn in elk klimaat. Maar ook voor vloeren binnenshuis is gres uiterst geschikt, dankzij de intrinsieke dichtheid ervan waardoor dit materiaal bestand is tegen elke soort vlekken en chemische stoffen – en bovendien heel gemakkelijk schoon te maken is, terwijl oppervlaktebehandelingen met was of waterdicht maken overbodig zijn.

Tegels van gres porcellanato met terracotta-effect zijn daarom de ideale keuze voor wie een gastvrije sfeer wil oproepen door middel van elegante materiaaloppervlakken in warme kleurstellingen met een tijdloze charme.  Of het nu opgenomen wordt in een rustieke of traditionele context, of gebruikt om moderne woonvertrekken en innovatieve commerciële of ontvangstruimten te bekleden, met gres porcellanato met terracotta-effect kunnen verleden en heden met elkaar worden verbonden in eigentijdse projecten met een retro-look.

Ceramiche Refin heeft aan gres porcellanato met terracotta-effect de collectie Bricklane gewijd, geïnspireerd op de beroemde Brick Lane in Londen East End, symbool van de wedergeboorte van perifere industriële en ambachtelijke wijken die aan de wieg stonden van nieuwe artistieke trends, en de nieuwe lijn Fornace waarin de charme van terracotta vloeren opnieuw tot leven komt in een moderne uitvoering op essentiële oppervlakken en in hedendaagse grote formaten.