Buiten

Bij de keuze van materialen voor buitenvloeren is het essentieel dat niet alleen esthetische criteria in aanmerking worden genomen, maar vooral ook de technische prestaties. Zo kan worden vastgesteld welke materialen het meest geschikt en functioneel zijn voor het plaatselijke klimaat, ook als dit extreem is. Gres porcellanato is vorstbestendig, bestand tegen temperatuurwisselingen en slijtvast, […]

Bij de keuze van materialen voor buitenvloeren is het essentieel dat niet alleen esthetische criteria in aanmerking worden genomen, maar vooral ook de technische prestaties. Zo kan worden vastgesteld welke materialen het meest geschikt en functioneel zijn voor het plaatselijke klimaat, ook als dit extreem is.

Gres porcellanato is vorstbestendig, bestand tegen temperatuurwisselingen en slijtvast, en wordt niet aangetast door schimmels of mos. Daarom is dir het ideale materiaal voor gebruik in de open lucht, zowel in particuliere als openbare settings.

Het assortiment Refin-tegels van gres porcellanato voor outdoor-toepassingen omvat producten met verschillende dikten en afwerkingen tegen uitglijden, met een stijgende wrijvingsgraad, om te voldoen aan de eisen inzake de slipvastheid die fundamenteel zijn bij gebruik buitenshuis.

OUT2.0 is het assortiment tegels met een dikte van 20 mm dat specifiek is ontwikkeld voor externe toepassingen, en leverbaar voor vele Refin-collecties. Als resultaat van Refins research op het gebied van outdoor-producten, verzekert OUT2.0 een hoge bestendigheid tegen belastingen en spanningen en kunnen de producten worden gelegd op een verhoogde ondervloer, traditioneel worden vastgelijmd op een ondervloer of droog worden gelegd op zand, grind en gras. Hiermee bewijst het zich als een perfecte, praktische en veelzijdige oplossing voor de realisatie van buitenvloeren.

Refin biedt dus een ruim aantal materialen voor de bevloering van terrassen, tuinen, zwembaden, portieken en voetgangers- en berijdbare paden, zowel in woonprojecten als op openbare of commerciële locaties. Met de grote keuze aan leverbare oplossingen kunnen ruimten binnens- en buitenshuis op een originele manier met elkaar worden gecombineerd, of kunnen outdoor ruimten worden getransformeerd in een natuurlijke verlenging van indoor vertrekken met esthetische en stilistische continuïteit.

Met de outdoor tegelcollecties kunnen vloeren met hout-, natuursteen-, cement- of terracotta-effect worden gerealiseerd, die als toegevoegde waarde de voordelen van praktische reinigbaarheid en vooral technische weerstand hebben die alleen gres porcellanato kan garanderen, voor een optimale combinatie van prestaties, esthetiek en veelzijdigheid.