De woonkamer is het gebied in huis dat het meeste vertelt over de persoonlijkheid en de stijl van de bewoners, en is tegelijkertijd het meest bezochte vertrek omdat het openstaat aan gasten en vrienden: daarom is de keuze van tegels voor de dagzone heel belangrijk.

De sfeer die de living-zone, en daarmee het hele huis, karakteriseert, wordt gecreëerd door de oppervlakken en inrichtingen. Ongeacht de gewenste stijl is het daarom belangrijk deze elementen strategisch te kiezen en te besluiten welke ervan de mood van het vertrek mogen dicteren.

Dankzij het buitengewone rijke aanbod aan tegels van gres porcellanato voor de woonkamer, kan de keuze lopen van grafisch bijzonder aantrekkelijke oplossingen, ook qua kleur, die de absolute hoofdrolspelers in de ruimte worden, tot en met andere, meer minimalistische en lineaire oplossingen waar de vloer en wanden een neutrale basis vormen om de inrichting van de ruimte beter tot zijn recht te laten komen

Keramiek is de ideale keuze voor vloeren en wanden van woonvertrekken, niet alleen vanwege het uiterlijk, maar vooral ook vanwege de buitengewone technische prestaties die het biedt.

Gres waarborgt namelijk een gezonde luchtkwaliteit aangezien het geen giftige stoffen en VOC’s (vluchtige organische stoffen) bevat, is brandvertragend en geeft geen rook af in het geval van brand, is anallergeen, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken met elk type reinigingsmiddel. Bovendien is het ideaal in situaties met vloer- of wandverwarmingssystemen dankzij de zeer goede warmtegeleiding.

Gres porcellanato kan antwoord geven op de meest uiteenlopende behoeften bij het ontwerp van de dagzone, door oppervlakken met een origineel, aantrekkelijk design of geïnspireerd op natuurlijke materialen, dankzij een groot aanbod aan kleuren, grafische vormgeving en steeds weer verschillende formaten.  Het aanbod varieert van collecties in gres porcellanato met houteffect, die het uiterlijk en de warmte van natuurlijke materialen koppelen aan de praktische bruikbaarheid van gres, tot en met tegels met marmer-, steen-, cement- of metaaleffecten. Al deze producten zijn leverbaar met matte of glanzende afwerkingen, in een breed kleurenpalet en in vele formaten.

Het grote assortiment oppervlakken van Refin biedt oneindig veel mogelijkheden bij het ontwerpen en personaliseren van de dagzone volgens de gewenste inrichtingsstijl en de sfeer die men wil creëren, geheel in lijn met de meest actuele trends van het hedendaagse interior design.