Gekleurde Tegels

Gekleurde Vloertegels

Naast wit, zwart en de vele beige- en grijsnuances omvat het Refin-assortiment ook gekleurde tegels, effen of met decoratieve grafische patronen, in meer of minder intense rood-, groen- en blauwtinten. Tot het palet van de roodtinten behoren de zachte nuances van roze terracotta uit de collectie Fornace, ideaal voor omgevingen met een softe, romantisch sfeer, […]

Naast wit, zwart en de vele beige- en grijsnuances omvat het Refin-assortiment ook gekleurde tegels, effen of met decoratieve grafische patronen, in meer of minder intense rood-, groen- en blauwtinten.

Tot het palet van de roodtinten behoren de zachte nuances van roze terracotta uit de collectie Fornace, ideaal voor omgevingen met een softe, romantisch sfeer, de meer uitgesproken kleuren Cromie Tendenze waarin de roodcomponent nadrukkelijker aanwezig is, en de koraalkleur die het harseffect van Creos Coral persoonlijkheid geeft. Deze kleuren worden aangevuld door de meer oranjegetinte varianten van de roestkleur die we aantreffen in het effect van geoxideerd metaal van Design Industry en Foil, en de grafische patronen van de tegels met majolica-decoratie van het assortiment Frame, perfect geschikt voor wie origineel en levendig aangeklede ruimten zoekt.

Tot de blauwe tegels van Refin behoren de zachte turquoise pasteltinten Vetri Naturale, elegant en niet alleen uitermate geschikt voor badkamers, maar ook om vloeren in woon- en commerciële omgevingen een originele, maar toch sobere look te geven. Blauw zit ook in het intense, uiterst actuele petrol van de tegels Creos BlueBay, ideaal om aantrekkelijke vloeren te realiseren in winkelruimten of om aangenaam contrasterende wanden te creëren in woonomgevingen. De cyaancomponent is ook aanwezig in enkele grijsvarianten met steeneffect van de collecties Bluetech en Blue Emotion, geïnspireerd op het typische Pierre Bleue uit België.

Ook het aanbod van groene tegels van Refin is buitengewoon divers. Wide Olive is zeker de meest neutrale variant, bijna grijs, en dus gemakkelijk te gebruiken in een interieurontwerp. Het Verdigris van de collectie Foil daarentegen is een uitdrukking van het groen van door water en lucht geoxideerde koperplaten, een buitengewoon moderne suggestie voor bijvoorbeeld interieurs in industriële stijl. Helderder terwijl de groene nuance Acqua van de collectie Vetri perfect geschikt is om zorgeloosheid te creëren en uit te stralen brengen in wellness- en woonomgevingen of voor de inrichting van commerciële ruimten met sobere originaliteit.