Zwarte Tegels

Zwarte Vloertegels

Zwart representeert bij uitstek de afwezigheid van kleur en staat in het algemeen symbool voor strengheid en onbetwiste, tijdloze elegantie. Een zwarte vloer geeft de omgeving die ermee wordt aangekleed karakter en maakt het mogelijk om interessante contrasten te creëren en andere kleuren en inrichtingselementen beter naar voren te laten komen. Het is echter altijd belangrijk […]

Zwart representeert bij uitstek de afwezigheid van kleur en staat in het algemeen symbool voor strengheid en onbetwiste, tijdloze elegantie.

Een zwarte vloer geeft de omgeving die ermee wordt aangekleed karakter en maakt het mogelijk om interessante contrasten te creëren en andere kleuren en inrichtingselementen beter naar voren te laten komen.

Het is echter altijd belangrijk om te bedenken dat de kleur zwart van invloed is op de visuele perceptie, en omgevingen waar deze kleur wordt gebruikt kleiner doet lijken. Hiermee moet dus rekening worden gehouden en er moet een goede balans worden gezocht met andere kleuren bij het inrichten van ruimten met beperkte afmetingen.

Zwarte tegels, in een effen uitvoering of met lichte grafische vormen, maken het mogelijk om een neutrale, maar aantrekkelijke vloer te creëren die de kleur van wanden beter laat uitkomen en meubels en inrichtingselementen die het vertrek completeren beter tot hun recht laat komen. Als de keuze valt op zwarte tegels met een meer uitgesproken, aantrekkelijkere grafische vormgeving, bijvoorbeeld zwart met marmereffect van Marquinia uit de collectie Prestigio, gaan de tegels zelf een hoofdrol spelen in de ruimte doordat ze onmiddellijk de aandacht trekken.

Zwart kan worden geïntegreerd in total black interieurontwerpen of worden gecombineerd met andere kleuren, vooral wit of grijstinten, voor een verfijnd en bijzonder hedendaags resultaat dat perfect is voor woonomgevingen, maar ook voor kantoren, openbare ruimten en winkels.

Het assortiment zwarte tegels van gres porcellanato dat geboden wordt door Refin omvat diverse varianten, van meer verzadigde, volle, effen kleuren tot en met het minder intense zwart dat wordt verzacht door kleurnuances, krassen en wolkvormingen in de collecties met metaaleffect, of afgewisseld door inclusies en steentjes zoals in de tegels met terraseffect van de collectie Flake.