Beige en bruin tegels

Beige is een van de zogenoemde neutrale kleuren, vanwege de lage saturatie en proportie van zijn chromatische component. Vaak ten onrechte beschouwd als een saaie, routineuze kleur, is beige tegelijkertijd sober en elegant; een kleur die kalmte en rust uitstraalt en een ontspannend effect heeft. Beigekleurige tegels vormen daarom een optimale oplossing voor vloeren en […]

Beige is een van de zogenoemde neutrale kleuren, vanwege de lage saturatie en proportie van zijn chromatische component.

Vaak ten onrechte beschouwd als een saaie, routineuze kleur, is beige tegelijkertijd sober en elegant; een kleur die kalmte en rust uitstraalt en een ontspannend effect heeft.

Beigekleurige tegels vormen daarom een optimale oplossing voor vloeren en wanden in interieurs – als neutrale basis die de maximale vrijheid laat bij het kiezen van de afwerkingen van een project. Dankzij de lichtere en donkerdere nuances kunnen met de kleur beige kleurvraagstukken in alle ruimten eenvoudig worden opgelost, omdat het perfect past bij elke inrichtingsstijl, zowel klassiek als modern.

Er bestaan dan ook oneindige varianten van beige die naarmate de saturatie en de chromatische componenten van geel en rood toenemen het palet van warme kleuren voeden verrijken, tot en met de bruine tinten.

Bruin herinnert aan natuurlijke elementen zoals aarde en hout, en geeft een gevoel van stabiliteit en betrouwbaarheid. Daarom draagt het gebruik van de warme keuren beige en bruin bij tot het scheppen van omgevingen die een gevoel van gastvrijheid, comfort en veiligheid uitstralen.

Beige en bruine tegels van gres porcellanato zijn ideaal om omgevingen binnenshuis in te richten met klasse en soberheid, maar ook voor outdoor-vloeren waarvoor lichtere tinten worden aanbevolen, die minder warmte opnemen en een geringere impact hebben op het microklimaat.

Refin biedt een zeer ruim assortiment tegels van gres porcellanato in beige- en bruinkleuren. Alleen de collectie Cromie biedt al, in de series Fango en Terra, 18 kleuren bruin en beige, alle geclassificeerd met de codes NCS – Natural Colour System®©.

Hierbij komen nog de vele andere varianten van tegels in warme kleuren met andere grafische vormgevingen, en uiteenlopende texturen met houteffect met modernere patronen die op een originele manier metaal-, cement- of harseffecten reproduceren.