Houtlook tegels

Keramisch met houteffect

Wij hebben een ruime keuze in houtlook tegels ook wel keramisch parket genaamd. Gres porcellanato met houteffect Tegels van gres porcellanato met houteffect Gres porcellanato is een niet-poreuze keramieksoort van een harde, compacte pasta. Dit materiaal wordt gebruikt voor binnen- en buitenvloeren. Het neemt geen vocht op en heeft uitstekende mechanische eigenschappen. In het woord […]

Wij hebben een ruime keuze in houtlook tegels ook wel keramisch parket genaamd.

Gres porcellanato met houteffect

Tegels van gres porcellanato met houteffect

Gres porcellanato is een niet-poreuze keramieksoort van een harde, compacte pasta. Dit materiaal wordt gebruikt voor binnen- en buitenvloeren. Het neemt geen vocht op en heeft uitstekende mechanische eigenschappen. In het woord 'porcellanato' schuilt de elegantie waarmee het product zich onderscheidt en die te danken is aan kaolien, een bijzondere witte klei die gebruikt wordt bij de productie van porselein.

Afhankelijk van het gewenste effect ondergaat het gres een specifieke behandeling. Zo is het gres porcellanato met houteffect ontstaan, waarin de sterkte en de betrouwbaarheid van gres is verweven met de charme van hout. Door technologische vernieuwing is het tegenwoordig mogelijk platen en planken te vervaardigen waarin de esthetische kenmerken van echt hout waarheidsgetrouw worden nagebootst.

Tegels van gres porcellanato met houteffect: algemene kenmerken

Gres porcellanato wordt geproduceerd met een mengsel van klei en veldspaat, dat in een oven wordt gebakken bij een temperatuur van circa 1200 °C. De verkregen tegels zijn zeer compact, niet poreus en uitermate goed bestand tegen stoten, krassen en chemische stoffen. Deze eigenschappen zijn te danken aan de lage waterabsorptie, waardoor het materiaal een hoge buigvastheid heeft. Gres is dan ook duurzamer en sterker dan andere bekledingsmaterialen, waaronder hout.

Tegels van gres porcellanato met houteffect met minimale voegen

Behalve dat het over indrukwekkende technische eigenschappen beschikt, is gres porcellanato ook uiterst hygiënisch en gemakkelijk te reinigen, omdat er tussen tegels minimale voegen nodig zijn (2 mm). Een ander voordeel van een vloer met minimale voegen is de continuïteit vanuit esthetisch oogpunt. In het geval van gres wordt het daardoor mogelijk om tot in de kleinste details de uitstraling van een echte parketvloer op te roepen. De minimale voegen zijn met name fraai bij keramiek van groot formaat, zoals platen en grote planken.

Keramische platen met houteffect

Parket wordt zowel in woningen als in commerciële omgevingen gebruikt en geeft een sfeer van intimiteit en warmte. Dit product heeft echter op de lange termijn nogal complex en soms kostbaar onderhoud nodig, omdat daarvoor was en olie moeten worden gebruikt en het regelmatig moet worden gepolijst. Met gres porcellanato wordt dit nadeel ondervangen, omdat het enerzijds de uitstraling van hout heeft en anderzijds beter bestand is tegen stoten, krassen en chemische producten.

Grestegels met houteffect: voors en tegens

Bestandheid tegen vlekken, slijtage, stoten en breukbelastingen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van gres porcellanato met houteffect, dat vergeleken met parket ook financieel veel aantrekkelijker kan zijn. Bovendien ondergaat gres porcellanato na verloop van tijd geen veranderingen, behoeft het geen speciaal onderhoud, is het bestand tegen temperatuurschommelingen en is het vuurvast en vorstbestendig.

Gres porcellanato met de uitstraling van oud gemaakt hout

Vloeren van gres met de uitstraling van oud gemaakt hout roepen de sfeer op van door de tijd verweerd hout. Dergelijke producten vereisen dat er dieper wordt ingegaan op de materie en dat een nauwkeurig ontwerp wordt uitgedacht. Ceramiche Refin, dat sinds 1962 internationaal actief is, is erin geslaagd om in dit marktsegment een gres met houteffect te creëren dat geen simpele reproductie is, maar een herbewerking van het hout zelf.

Kwalitatief hoogstaand gres porcellanato met de uitstraling van hout

Refin, een belangrijke speler in de tegelmarkt, voert talloze collecties van gres met houteffect. Door gebruik te maken van steeds geavanceerdere technologieën, kan het bedrijf producten bieden die sensaties oproepen die vergelijkbaar zijn met die van hout. Daarmee gaat het verder dan de gebruikelijke grafische nabootsing van hout of het aanbrengen van structuren.

Kleuren van gres porcellanato met houteffect

De planken met houteffect van Refin kunnen op elk type parket lijken en zijn beschikbaar in zowel de natuurlijke kleur als in wit, grijs en beige.

Stijlen en texturen van gres porcellanato met houteffect

Gres met houteffect kan geleverd worden in talloze combinaties van kleuren en texturen om elk type hout te reproduceren.

Refin heeft een uitgebreid aanbod van keramische tegels van gres porcellanato met houteffect. In unieke collecties is de elegantie van de beste parketoplossingen vervat: van de houtvloeren in visgraatprofiel tot de keramische vloeren die geïnspireerd zijn op de Japanse houtbewerkingstechniek Shou Sugi Ban. Zo is de Baita-collectie een verwijzing naar de geheel met hout beklede kamers van huizen zoals we die uit de Alpen kennen, terwijl Larix geïnspireerd is op het larixhout dat in het hooggebergte veel in de bouw wordt gebruikt.

Ideeën met gres porcellanato met houteffect

Vloeren van gres met houteffect zijn toepasbaar in elke inrichting en zijn ook in te passen in de trends van de afgelopen jaren. Behalve met de stijlen rustiek en country - waarbij hout een essentieel deel uitmaakt van het design - kan gres met houteffect gecombineerd worden met vintage en shabby chic. Binnen deze stromingen voeren keramische vloeren die doorleefd hout imiteren, de boventoon.

Gres porcellanato met houteffect in de woonkamer

Gezien de variëteit aan kleuren en texturen, zorgen de grestegels met houteffect voor toegevoegde waarde voor elke ruimte in de woning. De houtkleur zorgt voor verfijnde contrasten met lichtgekleurd meubilair, terwijl een interieur met donkere kleurnuances beter uitkomt met een zachter gekleurde vloer.

Gres porcellanato met houteffect in de keuken

De veelzijdigheid en de technische eigenschappen van gres porcellanato maken dit materiaal ook geschikt als keukenvloer. Parket is vanwege het gevaar van vlekken en vochtigheid soms te kwetsbaar voor deze ruimte. Keramische tegels van gres porcellanato kunnen hier echter probleemloos worden toegepast.

Gres porcellanato met houteffect in de badkamer

Anders dan vroeger wordt de badkamer niet langer gezien als een plek waar je uit noodzaak komt, maar als een ruimte waarin je jezelf kunt vertroetelen. In recente jaren wordt de keuze voor de inrichting en de afwerking van de badkamer ingegeven door zowel praktische als puur esthetische overwegingen. Het gebruik van tegels met houteffect moet van de badkamer met name een decor maken en de suggestie zit hem hier in de originaliteit.

Tegels van gres porcellanato met houteffect voor de doucheruimte

De laatste trends op het gebied van interieurontwerp laten ook tegels met houteffect in de doucheruimte zien, zowel op de wand als in de douchebak.

Gres porcellanato met houteffect buiten

Zijn hoge bestandheid tegen water en chemische stoffen maakt van gres porcellanato een uitstekend materiaal voor buitenvloeren. Met listelli's van dit materiaal in verschillende afmetingen en kleuren kunnen ongekende creaties in tuinen en zwembaden worden gerealiseerd.