Ceramiche Refin S.p.A.

Ceramiche Refin S.p.A.

De Italiaanse kwaliteit in keramiek en gres porcellanato.

Ceramiche Refin is sinds 1962 aanwezig op de internationale markt en biedt een ruime keuze aan oplossingen in gres porcellanato voor privéwoningen en voor de ontwerpwereld. Refin maakt deel uit van de Gruppo Concorde, een wereldwijd leidende groep tegelproducenten.

 

Sterke waarden met het oog op de toekomst

Dankzij het esthetisch onderzoek en de technologische innovatie, zijn zowel producten zelf als de productieprocessen van zeer hoog niveau. Hierdoor heeft het bedrijf een steeds sterkere concurrentiepositie weten te bemachtigen.

Refin ontwerpt en produceert gres porcellanato in een eigen productiefaciliteit in Italië en heeft als bedrijf kwaliteit en zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan.

Ceramiche Refi n heeft een productiecapaciteit van meer dan 7 miljoen vierkante meter per jaar en beschikt over geavanceerde machines voor de realisering van de grafi sche afwerking en de post-bewerkingsactiviteiten en tevens. Alle fases van het productieproces zijn onderhevig aan rigoureuze kwaliteitscontroleprocedures en de buitengewone kwaliteitsnormen van onze producten worden bewezen door de meest prestigieuze internationale certifi caties.

DesignTaleStudio

DesignTaleStudio

Het creatieve laboratorium van Refin, waar het gres porcellanato de kunst en het design ontmoet.

Bijzonder trots is Ceramiche Refin op het creatieve laboratorium DesignTaleStudio, ontstaan uit de ontmoeting tussen design en Italiaanse ambachtscultuur, waarvan de creativiteit wordt versterkt door een team professionals in de keramieksector en door belangrijke samenwerkingen met de kopstukken van de eigentijdse stijl. Refi n en Dts brengen onuitgegeven creatieve interpretaties voor de designwereld en bieden innovatieve oplossingen aan voor materialen en toepassingsmogelijkheden.

Ontdek de Refin-wereld

Enviromental Sustainability

De groene filosofie van Refin komt tot uitdrukking in het onafgebroken onderzoeken van nieuwe mogelijkheden die worden geboden door technologische innovaties, om het industriële productieproces steeds veiliger en compatibeler te maken met het milieu dat ons omringt.

Meer informatie

Made in Italy

Wij interpreteren “Made in Italy” niet als een zuivere kwestie van stijl, maar eerder als een productiemodel dat de expressiviteit voortvloeiend uit onze geschiedenis en cultuur combineert met een professionele ethiek, eigen aan het traditionele Italiaanse productieproces. Daarom hebben wij de ethische code voor “Made in Italy” producten, opgesteld door de bestuursraad van de Confi ndustria ceramica (Italiaanse Industriegroep voor Keramiek), ondertekend. Dit betuigt van onze inzet voor transparantie van de oorsprong van onze producten.

Meer informatie

Refin Studio

Een observatorium in Milaan dat zich richt op de wereld van de architectuur, een locatie voor de presentatie van tegels van gres porcellanato.

Meer informatie

Virtual Tour

Ontdek de nieuwste collecties van Refin die zijn gepresenteerd op de Cersaie 2019 in Bologna. Met de Virtual Tour kun je de stand van Refin bezoeken en verrassende suggesties met de door ons geproduceerde materialen bewonderen.

Meer informatie