Ceramiche Refin S.p.A.

Ceramiche Refin S.p.A.

De Italiaanse kwaliteit in keramiek en gres porcellanato.

Ceramiche Refin is sinds 1962 aanwezig op de internationale markt en maakt deel uit van de Gruppo Concorde, de één-na-grootste groep tegelproducenten in Europa.

Sterke waarden met het oog op de toekomst

Dankzij het esthetisch onderzoek en de technologische innovatie, zijn zowel producten zelf als de productieprocessen van zeer hoog niveau. Hierdoor heeft het bedrijf op de internationale markt een steeds sterkere concurrentiepositie weten te bemachtigen.

Refin biedt nu een ruime keuze aan oplossingen in gres porcellanato voor privéwoningen en voor de ontwerpwereld.

Refin heeft voortdurend veel geïnvesteerd in de eigen productie- en institutionele structuren en heeft er zo voor gezorgd dat deze altijd geavanceerd zijn.

Er heeft recentelijk een reorganisatie en uitbreiding plaatsgevonden op het industrieterrein van Salvaterra, met een nieuwe hoofdkantoor en ook is er de eerste showroom geopend bestemd voor slechts één merk, hét ontmoetingspunt voor de designers in hartje Milaan, Refin Studio.

Ons succes is afhankelijk van de kunst om de behoeftes van onze klanten te interpreteren, waarbij de kwaliteit van het aanbod en de zekerheid van alles dat daaromheen draait, volledig gegarandeerd worden.

Daarom ontwerpen en produceren wij in Italië gres porcellanato van hoge kwaliteit, waarbij het bedrijfsbeheer luistert naar de behoeftes van de mensen, het bedrijf en het milieu waarin wij werken.

Kwaliteit, respect, en innovatie zijn de waarden die tot uitdrukking komen:

  • in onze wens om steeds verder uit te munten op het gebied van technologie en de professionaliteit van ons personeel;
  • in onze wil om alle creativiteit en al het Italiaanse design in onze producten tot uitdrukking te brengen;
  • in onze inzet om het milieu te beschermen, met het oog op de toekomstige generaties.

DesignTaleStudio

DesignTaleStudio

Het creatieve laboratorium van Refin, waar het gres porcellanato de kunst en het design ontmoet.

DesignTaleStudio stelt een geheel nieuw gebruik van keramiek voor en opent nieuwe creatieve wegen, op die manier wil DTS met de keramiek het nieuwe millennium in.

DesignTaleStudio van Ceramiche Refin ontstaat in 2005 als onderzoeksteam met het doel om nieuwe creatieve en technische ideeën te vinden voor het gebruik van gres porcellanato.

Het team wil de vooroordelen rond keramisch materiaal overwinnen door nieuwe gebruiksideeën naar voren te brengen voor gres porcellanato en door elegante en vernieuwende oplossingen voor het interieur aan te bieden.

Vooruitstrevende professionals.

DesignTaleStudio van Ceramiche Refin is een team van professionals die verschillende achtergronden hebben en die zich tot doel hebben gesteld om hun creatieve ervaringen te verbinden met hun technische competentie op het gebied van de keramiek en de inrichting, samen met hun ontwerp- en ondernemingscapaciteiten.

Het team verkrijgt nieuwe professionele capaciteiten door de stroom projecten te volgen en daardoor is DTS een dynamische groep geworden. DesignTaleStudio past zijn onderzoek op keramisch materiaal toe met respect voor de ethiek en milieubescherming, dezelfde principes die Ceramiche Refin leidt.

DesignTaleStudio is een handelsmerk van Ceramiche Refin spa..

Bijzonder trots isCeramiche Refin op het creatieve laboratorium DesignTaleStudio, ontstaan uit de ontmoeting tussen design en Italiaanse ambachtscultuur, waarvan de creativiteit wordt versterkt door een team professionals in de keramieksector en door belangrijke samenwerkingen met de kopstukken van de eigentijdse stijl.
Met DTS bieden wij de ontwerpwereld nieuwe instrumenten voor nog niet eerder geziene creatieve interpretaties.

Ontdek de Refin-wereld

Enviromental Sustainability

De groene filosofie van Refin komt tot uitdrukking in het onafgebroken onderzoeken van nieuwe mogelijkheden die worden geboden door technologische innovaties, om het industriële productieproces steeds veiliger en compatibeler te maken met het milieu dat ons omringt.

Meer informatie

Made in Italy

100% Made in Italy“Made in Italy” is voor ons niet slechts een kwestie van stijl, maar een productiemodel dat expressiviteit, voortgekomen uit onze geschiedenis en cultuur, verenigt met arbeidsethiek, kenmerkend voor de Italiaanse traditie van de verwerkende industrie. Daarom hebben wij de ethische code ondertekend met betrekking tot Made in Italy. Deze is opgesteld door […]

Meer informatie

Refin Studio

Een observatorium in Milaan dat zich richt op de wereld van de architectuur, een locatie voor de presentatie van tegels van gres porcellanato.

Meer informatie

Virtual Tour

Ontdek de nieuwste collecties van Refin die zijn gepresenteerd op de Cersaie 2019 in Bologna. Met de Virtual Tour kun je de stand van Refin bezoeken en verrassende suggesties met de door ons geproduceerde materialen bewonderen.

Meer informatie