Tegels van gres porcellanato met travertineffect

Platen van gres porcellanato met travertineffect

Travertin wordt veel gebruikt in de bouw sinds het oude Rome. Het is kalksteen dat op veel plaatsen in Italië te vinden is. Uit groeven in de gewesten Toscane, Umbrië, Lazio en Marche wordt tot op de dag van vandaag nog hoogwaardig travertin gewonnen. De kleur ervan wordt bepaald door de oxiden en mineralen die […]

Travertin wordt veel gebruikt in de bouw sinds het oude Rome. Het is kalksteen dat op veel plaatsen in Italië te vinden is. Uit groeven in de gewesten Toscane, Umbrië, Lazio en Marche wordt tot op de dag van vandaag nog hoogwaardig travertin gewonnen. De kleur ervan wordt bepaald door de oxiden en mineralen die er tijdens de sedimentatie in zijn opgenomen. In de natuur komen we steen tegen dat in kleurtinten varieert van melkwit tot donkerbruin, met gele of roodachtige nerven.

Travertin is weliswaar een heel sierlijke steensoort, maar is ook poreus en gevoelig voor krassen. Daarnaast kan het vloeistoffen opnemen die onder bepaalde omstandigheden vlekken en kringen kunnen veroorzaken.

Deze tekortkomingen hebben bijgedragen aan het succes van gres porcellanato met het effect van travertin, omdat deze bijzondere keramiek daardoor de esthetische schoonheid van travertin weerspiegelt. Gres porcellanato wordt geproduceerd met een mengsel van klei en veldspaat bij een temperatuur van circa 1250 °C. Het is dé oplossing die het mogelijk maakt te genieten van de schoonheid van travertin, zonder de nadelen van het natuursteen.

Vloertegel van gres porcellanato met de uitstraling van travertin

Gres porcellanato is een materiaal dat geen vocht opneemt, compact is en hoogwaardige technische eigenschappen heeft. Dit komt door de glasachtige structuur die ontstaat ten gevolge van de hoge productietemperaturen. Het materiaal valt op door zijn grote hardheid en bestandheid tegen slijtage, krassen en belastingen. Grestegels zijn bovendien zeer goed bestand tegen vlekken en chemische aantasting.

De voordelen van gres met travertineffect beperken zich echter niet tot de technische eigenschappen. Anders dan natuursteen, heeft het geen speciaal onderhoud nodig en behoudt het zijn eigenschappen. Daarnaast is er nog het ook niet onbelangrijke financiële voordeel van dit materiaal, dat zich terugverdient door de besparingen op zowel de materiaalkosten als de kosten van het leggen.

Tegels met het effect van travertin worden gebruikt voor de vloer- en wandbekleding in woonomgevingen en commerciële omgevingen. De tijdloze charme van travertin is goed te combineren met zowel de klassieke als de moderne inrichting, waarbij de toepassing van platen met houteffect voor een originele uitstraling zorgt. Dankzij de eigenschappen van gres is dit materiaal uitstekend geschikt voor buitentoepassingen en het maakt daarbij gebruik van de lage waterabsorptie.

Gres porcellanato: de beste lookalike van travertin

Op het gebied van woninginrichting en projectmatige ontwerpen biedt Ceramiche Refin keuze uit een groot aantal oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van gres porcellanato. In de elegante en originele collecties, die op allerlei manieren gecombineerd kunnen worden en bedoeld zijn om te verrassen, zijn duidelijk de dynamiek en creativiteit te herkennen die het beste van Made in Italy te bieden heeft.

Het bedrijf is sinds 1962 internationaal actief en heeft talloze certificeringen verworven (ISO 9001:2008, OHSAS 18001, FDES, enz.). Het staat ervoor in dat zijn producten aan de normen UNI EN 14411 – ISO 13006 voldoen.

Refin heeft talloze collecties van gres met het effect van natuursteen ontworpen, met tegels die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld de Belgische Pierre Bleue en de typische steen uit Bourgondië. Het aanbod omvat platen van gres die doen denken aan marmer en travertin, de belangrijkste elementen van de Prestigio-collectie, die getuigt van een hernieuwde rol voor natuurstenen materialen.

In platen van gres porcellanato met het effect van travertin, worden de natuurlijke kleuren en nuances van de steen gereproduceerd, met soms lichte, soms duidelijke nerven. De glanzende afwerking brengt de kleuren duidelijker naar voren en geeft de tegels hun schittering.

Gres porcellanato met het effect van travertin: maten en formaten

Refins tegels van gres porcellanato met het effect van travertin bieden een klassieke stijl in een modern jasje. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en dikten. Naast de klassieke 60×60 cm en 60×30 cm zijn er de grote formaten (120×278, 120×240, 75×150 en 120×120 cm), veelzijdige keramische platen waarin de structurele eigenschappen van gres in het oog springen en waarmee architecten en ontwerpers creatief aan de slag kunnen.

Met name het nieuwe formaat 120×278 cm (gepresenteerd tijdens Cersaie 2018) is ideaal voor wand- en vloertoepassingen in grote ruimten, waarmee het aantal voegen langs de oppervlakken aanzienlijk afnemen. Het bedrijf biedt dus niet alleen verschillende formaten aan, maar ook meerdere dikten: 6, 9, 9,5 en 20 mm. Dit is mogelijk gemaakt door voortdurend onderzoek en gerichte investeringen.

Grestegels met het effect van travertin: stijlen en kleuren

Na jaren van minimalistisch design, zijn in de keramische sector de decoraties weer in opmars. Met de Prestigio-collectie keert Refin terug op de traditionele composities (eenkleurige motieven, hokjes, banden, enz.) en introduceert nieuwe patronen, zoals de vergulde Mesh-textuur en de Micro en Macro Mozaïeken, die verschillende legstijlen creëren door tweekleurige patronen af te wisselen.

De tegels met travertineffect van Refin onderscheiden zich door de verschillende laagrichtingen, de spleten en de groeven in verschillende grootten. Platen met warme, naar beige neigende kleurtinten in een glanzende of soft afwerking.