Cersaie 2013

Cersaie 23 – 27 September 2013: PAD 36, STAND B32-C37/B33

Naar aanleiding van het grote succes van de collectie Frame, ontwikkeld in samenwerking met Studio FM Milano en de recente eer als winnaar van de European Design Award 2013 prijs, lanceert Ceramiche Refin S.p.A. nieuwe creatieve ontwerpen ter uitbreiding van het Frame gamma, om een nog vollediger instrument aan te bieden, in het bijzonder aan de contract sector, voor interieur design van openbare ruimten.

Maar de hoofdrolspeler van Cersaie 2013 wordt de nieuwe collectie geïnspireerd op de kostbare weelderige Italiaanse stucafwerkingen, ontwikkeld en toegepast vanaf de elfde eeuw.

Zowel de materiaalkeuze als aanbrengwijze werden consciëntieus bestudeerd met dezelfde aandacht als in het verleden.

Deze toewijding bleek fundamenteel tijdens de onderzoeksfasen en leidde tot een nieuwe Refin collectie.

De samenwerking met vaklui gespecialiseerd in Venetiaanse stuc afwerkingen, toegepast de interieur design, was waardevol en zelfs onontbeerlijk.

De complexe combinatie van onderzoek en het gebruik van hoogstaande productietechnologie creëerde een klassiek geïnspireerd product met minimalistisch design: een collectie tegels in grès porcellanato met oppervlakken die het kostbare karakter en de zachtheid van Venetiaanse stuc vertolken via brede borstelstreken, chromatische en structurele variaties, nogmaals versterkt door het gebruik van grote formaten.

De nieuwe collectie is beschikbaar in talrijke versies voor vloer- en wandbekleding, maar ook in een 2 cm dikke reliëfversie, ideaal voor extern gebruik.

Andere belangrijke nieuwigheden vindt u terug in de collectie Mansion, geïnspireerd op achttiende eeuwse parketvloeren, ideaal voor de meest gesofisticeerde hedendaagse omgevingen.

Mansion vertolkt de waardevolle afwerking van antiek hout, gecombineerd met innovatieve keramische productietechnologieën.

De collectie is gekenmerkt door intense kleurvariaties en opvallende nerftekeningen, gecreëerd door de expertise van de toegepaste ambachtelijke werkwijze en het verloop der jaren doorheen het hout.

Een geraffineerde collectie die een perfect samenspel vormt tussen klassiek en modern, in macrocomposities met buitengewone speelse geometrische vormen.

In afwachting van nog meer nieuwigheden die Ceramiche Refin S.p.A. ons zal tonen op Cersaie 2013, is het belangrijk de wens van het bedrijf te onderlijnen: aanwezig zijn op de internationale markt als voorbeeld van innovatie en creativiteit in de keramische sector.


News in evidenza