Ceramiche Refin verwacht u van harte bij Cersaie 2010 om u de collecties van Massimiliano Adami en Luca Nichetto te laten zien

Ceramiche Refin laat met deze twee collecties eens te meer zien hoe belangrijk vernieuwing en design voor het bedrijf is.

Een hechte samenwerking met de jonge en goed gevestigde ontwerpers Massimiliano Adami en Luca Nichetto heeft tot de collecties Terraviva en Kaos geleid. Deze collecties slaan een geheel nieuwe weg in, door de vereniging van creatief talent en jarenlange ervaring van het bedrijf.

Creativiteit, technologie en know-how op het gebied van Italiaanse keramische cultuur zijn samengekomen om de markt nieuwe producten te bieden met respect voor de basisprincipes van Refin: kwaliteit, vernieuwing en milieubehoud.

De collectie van Massimiliano Adami: Terraviva
maakt deel uit van DesignTaleStudio, een afdeling die de ambachtelijke en artistieke waarde van de keramiekbewerking herontdekt. De geometrie van het concept van Adami doet denken aan de organische en veranderlijke aard van de materie. De barst wordt getransformeerd in een esthetisch en metaforisch symbool van de tijd die haar sporen nalaat.

Cersaie 2010 - Adami

De collectie van Luca Nichetto: Kaos
licht een tipje van de sluier op van de moleculaire structuur van het gres door een driedimensionale textuur te creëren waarover grafische decoraties worden heengebracht met de modernste technologieën: decors in reliëf, rotocolorprints en digitale prints. Deze liggen in lagen op de tegel en scheppen daardoor een nieuw product, dat zich nooit herhaalt en een sterke identiteit heeft.

Cersaie 2010 - Nichetto

Ceramiche Refin
c/o CERSAIE – Bologna, Italië
28 september – 2 oktober 2010

paviljoen 36, gang b32-c37, b33


News in evidenza